Daalsepark

Daalsepark Utrecht_goede plannen concreet maken

Iemand die luistert, wensen vertaalt met verbeeldingskracht, zonder een eigen visie op te dringen. Dat zochten de bewoners van de Daalseweg in Utrecht. De Daalseweg was in de jaren zestig een gezellig woonwijkje, maar werd snel deels gesloopt voor grote nieuwbouw, en een ingrijpender infrastructuur.

Met de komst van het centrumplan Utrecht, wordt de infrastructuur van de stad anders. Bewoners van de Daalseweg zagen daarin hun kans om eindelijk wat groen, gezondheid en ontmoeting te organiseren.
De mooie bomen in de tussenberm van de autoroute die door de buurt loopt, staan centraal in hun ideeën: die kunnen de basis zijn van een park waar iedereen plezier van heeft.
De gemeente bleek welwillend: na een goede bewonerslobby, daagde de gemeente de groep uit om hun visie op papier te zetten. Met ondersteuning van een ontwerper. Het  resultaat een reëel schetsontwerp, waarmee gerekend kan worden.

12N kwam luisteren. En hoorde enthousiasme, veel draagvlak van verschillende groepen, en een hoop ideeën. Goede ideeën, dus aan 12N de taak om de essentie eruit te filteren, en die op een aansprekende manier te verbeelden. Binnenkort worden twee varianten van het schetsontwerp aan de gemeente gepresenteerd.

In opdracht van:
gemeente Utrecht

2016