House for sale

House For Sale_kunstenaarswoningen

Een prijsvraag begeleiden voor negen ontwerpteams van internationaal gerenommeerde kunstenaars en hen stedenbouwkundige en architectonische ondersteuning bieden. Dat was de uitdaging die 12N Urban Matters in samenwerking met Linssen & Van Asseldonk op zich nam in opdracht van de gemeente Leidsche Rijn.

De ontwerpteams ontwikkelden onder de titel ‘Beyond House For Sale’ nieuwe woonconcepten die een reactie vormden op de verstedelijking van Leidsche Rijn. Uit de inzendingen van de negen ontwerpteams selecteerde een vakjury een drietal concepten, waarna een publieksjury koos voor het winnend ontwerp van het team Aarsman/Kessels.

12N en Linssen & Van Asseldonk begeleidden het volledige proces, inclusief het samenstellen van de jury, de benodigde support voor de kunstenaars en een presentatie van de output op CD-ROM. Daarnaast werd meegewerkt aan een expositie rondom het project in het VIP-house van Leidsche Rijn onder de titel ‘House for Sale’. Het succes van de prijsvraag werd ondermeer geïllustreerd door de ruime aandacht die de landelijke media besteedden aan het geheel.

Zomer 2006

Opdrachtgever:
Beyond Leischerijn

In samenwerking met:
Linssen en Van Asseldonk