Jurylid Hofgeest, Rochdale

Jurylid Hofgeest, Rochdale

Amsterdam Zuid-Oost. In een van de grote flatgebouwen van Rochdale staat een bijzondere combinatie van ruimtes vrij. Partijen uit de stad werden uitgedaagd om ideeën aan te leveren, voorstellen in te dienen. Doel was om goede betaalbare kleine huisvesting te bieden maar ook op de begane grond een maatschappelijke meerwaarde voor de omgeving te creëren.

Als jurylid was ik aanwezig bij de top-vier projecten die een presentatie hielden. Geen makkelijke keuze omdat bij elk voorstel andere kwaliteiten uitblonken: doel van het project, kwaliteit van het ontwerp, kracht van de organisatie, power van de presentatie, haalbaarheid.

Het idee van de winnaar, La Casa Hofgeest, is een samenwerking van Unite Multizorg, ProFor, HUNK design en Placemakers. Hun idee? Een combinatie van een ontmoetings- en verbindingsplek voor buurtbewoners, een woonplek aan 8 jongeren met LVB en dé schakel in het netwerk in de H-buurt. Gefeliciteerd!

https://www.rochdale.nl/over-ons/nieuws-publicaties/nieuwsbericht/la-casa-hofgeest-wint-woonchallenge-hofgeest/