Inspiratiesessie Strijp S

Inspiratiesessie Strijp S

De eerste appartementenblokken in Strijp S zijn (sociale) huurwoningen van Woonbedrijf. Tijdens de ontwerpfase (VO) wordt gewerkt aan een andere benadering van de opgave. Woonbedrijf wil in haar eerste project iets doorbreken. Geen standaard product aanbieden, met het risico dat de potentiële doelgroepen in dat product niet veel zien in het (voorlopig qua wonen contextlose) gebied Strijp S. Creativiteit invoegen, en dan verleiden, zodat zij voor Strijp S hun woon- en ruimtewensen verwezenlijkt zien in het aanbod. De opgave aan 12N Urban Matters vraagt om out-of-the-box denken, met als doel te komen tot een andere – maar realistische – aanpak van woningontwerp, typologie, marketingstrategie, voorzieningen.

In een compacte periode heb ik met architecten en opdrachtgever gewerkt aan ideeën voor dit bouwblok en de appartementen. De concepten zijn gebundeld tot een inspiratieboek / wooncatalogus. Centraal in het inspiratieboek staat het thema contrast. Tussen oud en nieuw (bebouwing). Tussen stenig en groen. Privé en openbaar. Dit contrast is meegenomen in uitwerking.

Download Strijp S in Eindhoven.