Groene vingers

Groene vingers

Sinds enkele maanden ben ik ambassadeur van het project Natuursuper. Social designer Marije van der Park vroeg me om vanuit kennis van wijken en buurten mijn naam te verbinden aan haar initiatief. Natuursuper is een manier om braakliggende terreinen met buurtgenoten te veranderen in een – vaak tijdelijke –  groene oase.

Eerlijk gezegd, ik heb alles behalve groene vingers. Ik heb het opgegeven om planten in huis te zetten. Bij mij geldt namelijk direct de regel van de drie d’s: droog, dor, dood…

En een tuin? Ik heb een kijktuin. Die houden de buren bij. Prachtig! En daarom past zo’n rol als ambassadeur me prima.

‘Natuursuper is Groen, gezond en gezellig.’ staat op de website. Voor mij is het vooral een manier om bij te dragen aan buurtinitiatieven die het leven in sommige stenige buurten kunnen veraangenamen. Naast de verbetering van de openbare ruimte is de winst op sociale samenhang groot. Je werkt met de buren aan een project waar ook de andere buren iets aan hebben.

Meer dan voldoende redenen om dit initiatief te steunen. Met wat extra crowd funding heeft de organisatie net iets meer ruimte om de diverse initiatieven in het land ook goed te begeleiden en ondersteunen. Want ja, elke keer blijkt weer: het groen in de buurt groeit niet vanzelf…

http://www.pitchstar.nl/investment/natuursuper-pluk-je-buurt-1047