Travailler en été….

Travailler en été… (Werken in de zomer…)

Het lot van doorwerken in de zomer…
Hier geen crisis. Niks rustig aan. Gewoon hard doorwerken. En ondertussen alle verhalen aanhoren van mensen die bijna op vakantie gaan, en net weer terugkomen.

Het lot van doorwerken in de zomer is niet zo erg. Het grote voordeel van juli en augustus is dat het aantal vergaderingen drastisch afneemt. Je houdt er rekening mee. Eindelijk tijd om dat ene rapport af te maken.  Of: een mooie periode om rustig aan dat ontwerp te gaan zitten.

En met het grootste gemak heb je zo maar een week zonder afspraken, terwijl dat er normaal – ik heb het even nagekeken in mijn agenda – vijftien tot twintig per week zijn.

Een week zonder afspraken, dan is eigenlijk alleen maar telefoonbereik en internetaansluiting nodig. Laat dat nu net zijn wat hier in Frankrijk in het huisje van vrienden prima aanwezig is! Dus deze jongen schrijft zijn blog met uitzicht over de vallei, met een vers stokbroodje en heerlijke kaas in het vooruitzicht. En ok, misschien pak ik ook nog wel een wijntje…

Travailler en été… het rijmt ook nog!