12N in de spotlights

12N in de spotlights

Is het leuk om met je gezicht in de media te verschijnen? Niet per se. Ik word er soms bijna een beetje verlegen van.

Maar waar ik wél trots op ben, is dat ik onderdeel ben van projecten die op belangstelling mogen rekenen. Gisteren bijvoorbeeld, tijdens de Brabant Biënnale in Eindhoven. Niet alleen mocht ik een publiek debat over publieke ruimte leiden, er waren ook drie projecten vertegenwoordigd waar ik bij betrokken ben.

Zoals de projecten Sonseweg en Drents Dorp Oost : door medewerkers van Woonbedrijf aangehaald als voorbeeldprojecten van respectievelijk organische stedenbouw, participatie en social design. Bijzondere projecten, vond ook het Architectuurcentrum Eindhoven. De Sonseweg is terug te vinden in een pas uitgegeven boekje over nieuwe initiatieven in de openbare ruimte. En dat geldt ook voor het nieuwe hoofdkwartier van Drents Dorp Oost.  Het bouwwerk is een mooi voorbeeld van hoe vorm en functie elkaar versterken, en een concept van 12N met verdere uitwerking door Piet Hein Eek.

En alsof dat allemaal niet voldoende was;  vorige week stonden we met het project Drents Dorp Oost ook nog eens prachtig in Trouw. Hoe kunst de saamhorigheid in de buurt terugbrengt. Geen naamsvermelding, maar wel vreselijk trots!

Meer info op http://www.brabantacademy.nl/ en www.architectuurcentrumeindhoven.nl