Welkom op de EO12NSBB

Welkom op de EO12NSBB

Het is een treurig plaatje:  in je eentje met je glaasje en je pindaatje, hardop tegen jezelf pratend over het wel en wee van het bedrijf.  Een bedrijfsborrel van een eenmanszaak stelt weinig voor.

Geen goed gesprek over wat je in het weekend gaat doen. Geen gesprek waarin je hardnekkig onderwerpen over het werk probeert te vermijden. Geen luid ‘doe mij er ook nog maar eentje, de laatste!’ over de gang…

En natuurlijk was 12N geen standaard eenmanszaak. Afgelopen jaar mocht ik weer 15 nieuwjaarspakketten uitdelen aan mensen die in 2012 aan projecten hebben meegewerkt. Maar nooit was er een van hen in dienst. En nooit organiseerde ik dan ook een bedrijfsborrel.

Sinds drie weken werkt Robin voor 12N. Als assistent stedenbouwkundige werkt hij vier dagen in de week bij mij op kantoor. Een open sollicitatie blijkt binnen een maand te kunnen leiden tot een dienstverband. Het is een leuke verrassende nieuwe wending aan het begin van 2013. Meer handen, meer hersenen, meer tijd om al het werk aan te kunnen. Dat is mooi.

Maar nog mooier: binnen een week stelde hij voor om een keer een bedrijfsborrel te organiseren. Kijk, daar heb je nog eens wat aan. Hij zal onthouden hebben wat ik ergens tijdens het sollicatieproces heb geroepen: dat ik het net zo belangrijk vind dat ie goed is in zijn vak, als dat we samen een biertje drinken. Dat,  of hij is gewoon ook een Bourgondiër.

Anyway, zo gezegd zo gedaan. We hebben een borrel gepland. Aanstaande vrijdag 15 februari vanaf 17 uur is de Eerste Officiële 12N Stedenbouw Bedrijfs Borrel, ook wel de EO12NSBB. Voor het voltallige bedrijf, en voor de mensen met wie we graag samenwerken, en alle leuke mensen eromheen.
Ben je er bij?