Verliefd (deel 2)

Verliefd (deel 2)

Ik meldde het al eerder: ik word vaak verliefd. Op hen die mij inspireren, ontroeren, verrassen en soms zelfs van mijn stuk brengen.

Zo werd ik verliefd op een groep dromers. Dromers met veerkracht en passie, die een positieve toekomst willen voor hun door oorlog verscheurde stad: de Somalische hoofdstad Mogadishu.  Samen met deze groep werk ik aan projecten om een getormenteerd land kleine impulsen te geven. Economie en energie op buurtniveau, en hopelijk binnenkort een guerrilla actie waarbij we samen met lokale bewoners in een paar dagen tijd driehonderd kleine kinderspeelplaatsen bouwen. Gewoon door schommels op te hangen aan bomen, en met bankjes klimkunstwerken te maken.
Ik werd verliefd op deze groep, vanwege hun liefde. Liefde voor de stad, liefde voor een positieve kijk, en liefde voor hun achtergebleven vrienden en familie, die ze soms al vijfentwintig jaar niet meer gezien hebben.

En dan dat buurtcomité in Nijmegen, die ik met raad en daad steun in de toekomstplannen voor hun wijk. Een volksbuurt-comité met mensen met weinig geld, en veel geknakte dromen. Gaandeweg de renovatie van de buurt raakten we veel mensen kwijt aan psychische, financiële, sociale en fysieke problemen. Met zo’n groep maak je veel mee, maar wat boven alles uitstak was hun vechtlust en betrokkenheid. En hun liefde voor hún buurt.
Verliefd word ik ook geregeld op hen die verbinden. De designer die alles op alles zet om haar wijk te vernieuwen.  De groep buurtbewoners die graag een stadstuin wil beginnen. Ik werd zelfs ambassadeur van de stichting Natuursuper die daarin ondersteunt, en die zorgt voor een verbetering van sociale samenhang, gezond eten en een groene buurt. Liefde voor het leven.

Mijn werk is mijn passie, omdat ik mijzelf toesta om veel en vaak verliefd te worden. Soms is het liefde op het eerste gezicht.  Soms groeit de liefde langzaam. Soms is de liefde kort en intens, soms duurt die jaren en jaren. De liefde laat zich niet dwingen. Maar ervoor openstaan helpt wél.

En nu begint carnaval. Need I say more? 😉