Shoppen

Shoppen

Tijd voor ontspanning. 12N ging shoppen. Fulco, Robin en stagiaire Willem struinend langs Arnhemse modezaken. Toch 12N-bedrijfskleding? Startpunt: een grand café. Je moet natuurlijk niet op een lege maag gaan winkelen.

Grote ruimte. Geel beton. Toffe tafels en stoelen. Arty buitenlampen aan het plafond. De medewerkers waren er trots op. Eigenlijk ook niet helemaal vreemd toen we hoorden dat dit monumentale gebouw een oud stationsgebouw was dat helemaal uit elkaar was gehaald en steen voor steen was teruggebouwd.

Tijd voor de winkels zelf: Pop Up Shop Ridicule, Irvinx en Atelier Pragtig, Girl with a Pearl, Nikke Gilling. Daar kwamen we voor, want hier is 100% mode hadden we gelezen! En dat zagen we gelijk terug in de trendy ateliers met asymmetrische kleding en  custom-made schoenen van Mathijs van Nieuwkerk en Claudia de Breij.
Waar we waren? In Klarendal, waar de modesector een weg had gevonden in de oude volksbuurt. Waar we een strompelende man op straat zijn net opgehaalde medicijnen in de goot zagen kieperen. Waar de scootmobielen en tattoos naast de hipsters woonden.

En nee, we gingen niet echt kleding passen. We waren in Klarendal om te ervaren hoe deze krachtwijk nieuw leven ingeblazen wordt. We kregen een rondleiding van de manager Berry Kessels van woningcorporatie Volkshuisvesting. Mooi om te zien hoe overtuiging en passie iets kunnen bewegen: natuurlijk verandert een verpauperde buurt niet zomaar in een trendy wijk. Mooi om te zien hoe persoonlijk contact een basis is voor zorg en ontwikkeling: Berry kende iedereen van naam, en had net zo makkelijk  pr-medewerker van de designers zelf kunnen zijn.

De ontwikkelingen in het Modekwartier passen helemaal bij de kerngedachte van woningcorporatie Volkshuisvesting Klarendal: meer gericht zijn op wat er buiten de woningen speelt, maatgericht werken en open staan voor nieuwe initiatieven, lef en creativiteit. Volkshuisvesting gaat zich in Klarendal nu ook richten op een ander kerndoel: het stimuleren van de buurtbewoners. Zo liet Berry ook een open ruimte áchter de winkels zien, waar binnenkort moestuinen worden klaargemaakt voor zowel de ondernemers als de bewoners.
Dus geen mooie nieuwe hoedjes voor ons team. Geen op maat gemaakte 12N-schoenen. Geen t-shirts met exclusief grafisch design. Maar wel een mooi inkijkje in het werk van collega’s. Met daarin ook direct een heldere les: kies gericht je investeringen. Focus. En durf op grote schaal te denken.
En dat nemen we ter harte. Het districtsplan Strijp dat we momenteel afronden krijgt direct nog een aantal nieuwe paragrafen. Vrijdag geleerd en zaterdag direct verwerkt. Dat schiet lekker op.

Voor meer info over Klarendal:  www.modekwartier.nl