De woonwensen van Generatie Y

De woonwensen van Generatie Y

Welke woonwensen hebben jongeren tussen de 16 en de 30 jaar, ook wel de generatie Y genoemd? Wat weten de gevestigde volkshuisvesters over hen, en spelen zij al in op die behoeftes? Welke trends zijn er, en welke waarden liggen eigenlijk ten grondslag aan de keuzes van generatie Y?

Op deze vragen proberen we een antwoord te vinden tijdens het (Y)oung Wonen Marja van der Werfdebat 2014. Belangrijkste conclusies: het woningaanbod is kwantitatief én kwalitatief niet passend, een grote groep starters valt tussen de wal en het schip. De volkshuisvesting is te star, maar er zijn tal van fantastische alternatieven waar we van kunnen leren. Het is tijd voor alternatieve routes. Nieuwe vormen, nieuwe kansen, nieuwe systemen naast het oude bestaande systeem.

Download het eindverslag

https://www.facebook.com/mvdwyoung?fref=ts