Heel bijzonder, heel gewoon!

Heel bijzonder, heel gewoon!

Natuurlijk is het jammer. Na bijna twee jaar intensief werken in en aan Drents Dorp Oost, was afgelopen voorjaar mijn rol wel zo’n beetje uitgespeeld. Er ligt een sociaal ruimtelijk plan, er is een ontwerp voor de openbare ruimte, en de uitvoering van het groot onderhoud is al gestart. Een enorm knappe opgave, want op de achtergrond is heel veel werk verricht om alle individuele keuzes en mogelijkheden technisch en financieel uit te werken.

Het team medewerkers van Ballast Nedam voert de plannen die Woonbedrijf en 12N hebben gemaakt. Maar het is mooi om te zien dat ook deze mensen zo dicht bij de essentie van de buurt en het project blijven. “Drents Dorp is heel bijzonder, heel gewoon”, is de openingszin van de visie op het gebied. En dat zie je terug in de uitvoering. Vakmannen rijden op bakfietsen door de buurt. Leveren maatwerk per huis, en kennen de mensen die er wonen. Een persoonlijke manier van werken, zonder al te veel poeha, die zelfs terug komt in de zichtbaarheid in de buurt. Geen grote bouwborden met een lijst van namen van betrokken adviseurs. Nee, gewoon een paar oranje fietsen aan het begin en eind van de straat.

Wow, wat leuk! Ik had het bijna zelf kunnen bedenken…