Space-S wint Award!!!!

Space-S wint Award!!!!

Een eerste prijs voor Space-S! En niet zomaar één: Woonbedrijf heeft met Space-S de Vanenburg Corporatie Award 2014 gewonnen. Dat werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse eindejaarsdiner voor corporaties,
Space-S kreeg de prijs vanwege de ‘prestaties in het klantgestuurd werken in de corporatiesector. Want bij Space-S, zo beaamde ook de jury, zitten toekomstige huurders zoveel mogelijk achter het stuur. Of, zoals juryvoorzitter Marcel Veenswijk het zei:
“In dit project is het principe ultiem doorgevoerd om van ‘buiten naar binnen’ te denken en te doen”.

En we zijn trots, natuurlijk. Het hele team dat keihard gewerkt heeft om de visie op klantgestuurd werken naar een concreet project te vertalen. Alle bewoners die mede-opdrachtgever zijn en zich inzetten voor hun toekomstige buurt en woning. De diverse adviseurs op de achtergrond. En niet in de laatste plaats ikzelf, als eindverantwoordelijke voor de voortgang van het project.

Trots op de avond van de uitreiking: van buiten naar binnen. Want de bewoners van Space-S deden zélf het verhaal op die slotavond, waar ze samen met twee andere overgebleven nominaties mochten pitchen.
Hun eigen pitch, hun eigen verhaal. Geen directeur aan het woord. Niet ingestudeerd en ingefluisterd door mij, zoals sommige aanwezigen in de zaal dachten. Niet aan elkaar gepraat door mij of een Woonbedrijf-medewerker.
De presentatie, exact binnen de zeven minuten, stond als een huis. Uiteraard, want in al die bewoners zit zoveel kwaliteit en kennis en passie voor wonen. Behalve chauffeuren heb ik niets hoeven doen.

Trots op de rol van de bewoners in het ‘dagelijkse’ werk. Van buiten naar binnen, het zogenaamde klantgestuurd werken zit in de haarvaten van Space-S. Zelfs voor het contract met de aannemer heb ik de jurist laten puzzelen op een formulering die duidelijk maakt wat de positie van de bewoner in het bouwproject is. ‘Informeel mede-opdrachtgever’ is de officiële omschrijving geworden. Ogenschijnlijk een klein detail, maar een grote stap in het serieus nemen van de eindgebruiker in de bouw. Niet per se een sector waar de innovatie van af spat.

En trots, gewoon als mens. Vanwege de totale vanzelfsprekendheid waarmee bewoners aan een zaal vol corporatiedirecteuren meldden dat ze totaal serieus genomen worden, Wanneer ze vertellen dat er écht geluisterd wordt. En dat meedoen aan Space-S voelt als een warm bad.
Dan ben ik gewoon ook als mens wel behoorlijk trots. Want zo voelt het werken met de Space-S-bewoners andersom ook.