Zoetermeer kaart

 

De stad zingend laten praten

Fulco Treffers en Ronald Schepers laten de stad zingend praten. Zoetermeer, de geplande stad, die verder groeit. De geplande stad, die op zoek is naar identiteit en waar participatie nog in de kinderschoenen staat. Hier zijn Fulco Treffers en Ronald Schepers op verzoek van de gemeente aan de slag gegaan om zoveel mogelijk verschillende mensen over de toekomst van hun stad te laten nadenken.

De eerste vraag die ze stelden aan mensen op straat?
‘Als je denkt aan Zoetermeer in 2030 zoals jij het graag zou zien, welke muziek komt er dan in je op?’ De antwoorden zijn verrassend, vormen een hommage aan de stad en de inwoners, en leggen de basis voor het vervolg van de samenspraak.

Enkele voorbeelden:
“Leef – Andé Hazes” omdat je hier kunt en moet genieten!
“With a Little Help from My Friends – Joe Cocker “omdat ik hier oud wil worden en zorg met vrienden wil delen.
“De Toekomst Is Van Ons – Gers Pardoel” omdat we meer moeten doen voor jongeren, en ook om ze in de stad te houden.
“Metamorphosis – Philip Glass” omdat de stad én de mens continu in ontwikkeling is.
“Forever Young – Alphaville” omdat dit een jonge stad is en vooral ook jong en fris moet blijven.

In totaal deelden meer dan 600 Zoetermeerders hun nummer op een voor iedereen toegankelijke website. De conclusies: inwoners zijn trots op hun stad en hebben een sociaal hart.
Dit hebben we meegenomen is het vervolg van de samenspraak, die was opgebouwd uit vier ronden. Van ophalen, beoordelen en waarderen, keuzes maken tot uitvoeren. Aan alle gesprekken, bijeenkomsten en online onderzoeken hebben meer dan 2.000 mensen deelgenomen.

Resultaat van onze samenspraak hebben we samengevat in de kaart van Zoetermeer. Een kaart waarin woonwijken, straten, parken namen hebben gekregen van de nummers uit de play list van Zoetermeer 2030. Want Zoetermeer is de stad waar je hardop mee mag zingen!

(met dank aan Wessel Dragt)