12N goes glow guerrilla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12N Goes Glow Guerrilla

Soms heb je een idee dat je meteen moet uitvoeren. Geen vergunningen, geen langĀ  overleg, maar gewoon doen. Omdat het leuk is mensen te verrassen met een onverwachte opfleuractie. En omdat het kan.
Zo slopen er op een nacht ineens mensen door de Sonseweg, met snode maar feestelijke plannen.

Het idee: Glow, het jaarlijks terugerend lichtfestival in Einhoven, met als locatie de binnenstad. Maar waarom niet ook wat licht in dat ene buurtje in het noorden van Eindhoven? De bewoners daar wilden immers meer kleur in de straat.

De uitvoering: Dikke platen MDF met een bloemvorm erop. Het nodige zaagwerk. (Fijn: handige vrienden met handige machines.) Vervolgens schilderen in verschillende kleuren. (Fijn: een grote hal tot onze beschikking). En daarna: pingpongballetjes openzagen. Een Ledlampje met batterijtje erin, en klaar. (Fijn, ondertussen luisteren naar de briljante muzieksmaak van de arbeidskrachten.)
En uiteindelijke een nachtelijke actie om de bloemen stiekem te planten. (Fijn, mevrouw M., mijnheer W. en mijnheer E. die de snode plannen uitvoeren.)

Het resultaat: Enthousiaste bewoners. Blije reacties.
Een week later staan alle bloemen er nog mooi bij. Ze zijn niet vernield, ze zijn niet meegenomen. Het lijkt bijna vanzelfsprekend, zoals ze daar staan, alsof het zo hoort. Eigenlijk zonde dus, om ze volgende week weer weg te halen. Waarom hadden we het ook al weer guerilla-actie genoemd?