Meer dan een mooi plaatje

  Meer dan een mooi plaatje

Een nieuw kantoor komt vrij. Al jaren staat er een leeg karkas naast. Dat dus niet ook!

In het centrum van Eindhoven komt er een plek voor jongeren, die normaal gesproken niet snel aan een woning kunnen komen.

12N en Woonbedrijf bedachten het concept om in het kantoorgebouw kleine woningen te maken door overbodig geworden spaceboxen voor te gebruiken. En|en architecten waren enthousiast over de eerste schetsen, en maakten in nauw overleg het ontwerp ‘af’. Een gebouw voor tien jaar weer goed gebruikt!

Maar… het is natuurlijk meer dan een leuk plaatje. Voor een periode van tien jaar wordt dit gebouw ingezet voor jongeren. Een deel van deze jongeren heeft woonbegeleiding, omdat ze bijvoorbeeld een lichte handicap of stoornis hebben. Voor een ander deel is het de eerste zelfstandige woning na het verblijf in het asielzoekerscentrum. En een deel zal meer regulier toebedeeld worden aan jongeren onder 23 jaar die op dit moment ook niet of nauwelijks aan een woning kunnen komen.

Een mooie opgave, waar mooie en bijzondere dingen kunnen ontstaan. Met de jongeren die er gaan wonen. Met de buurt en de buren. Met de begeleiders van de jongeren en de beheerders van het pand. En misschien ook met de creatieve broedplaats TAC die er achter ligt, of de moskee aan de overkant.

Nu een mooi plaatje. Maar we weten allemaal: echte schoonheid zit van binnen. En daar gaan we het komend jaar de kansen voor creëren.